fre. 29. apr.

|

Askeby

Firekeepers (Friluftsliv) for børn 11-14 år - 3 gange 29.4., 20.5 og 17.6.

Vi besøger bålpladser, skov og strand. Undervejs vil vi lære mere om basis friluftsfærdigheder såsom båltænding, mad over bål, sikker brug af kniv, økse og sav, turnormer, ”bæredygtig sporløs færden” samt leg og bevægelse i naturen. Vi mødes 3 fredage kl. 14.30-17.30 29.4, 20.5 & 17.6. Pris 250 kr.

Firekeepers (Friluftsliv) for børn 11-14 år - 3 gange 29.4., 20.5 og 17.6.

Tid & sted

29. apr. 14.30 – 17. jun. 18.30

Askeby, Slotshavevej 26, 4792 Askeby, Danmark

Om eventet

Vi besøger bålpladser, skov og strand. Undervejs i  forløbet introduceres I til basis friluftsfærdigheder såsom båltænding, mad over bål,  sikker brug af kniv, økse og sav, turnormer, ”bæredygtig sporløs færden” samt leg, fællesskab og  bevægelse i naturen.  

Vi lærer bl.a. sjove og vigtige fif til på egen hånd at etablere bål og lave  bålaktiviteter og sjov simpel mad på bål. Desuden vil I få mulighed for at prøve redskaber  som økse, kniv og diverse bålredskaber til at lave mad over bål.  

Vi vil sætte fokus på viden, teknikker, motivation og glæde til på egne hånd og  sammen at kunne skabe lejrbålskultur, naturoplevelser og fællesskab i unge højde, herunder  bl.a. at sanke brænde, lave og passe forskellige former for bål og lave bålsnacks og overnatte i  shelter.  

Indhold (opsummering):   Bålet som fælles samlingspunkt   Sikker brug af kniv, økse og sav   Båltyper og optændingsmetoder   Intro til bål-snacks   Hvordan holder vi os mæt, tør og varm?   Hvor lidt udstyr skal der egentlig til for at tage ud i naturen og få nogle gode oplevelser  sammen?   Inspiration til aktiviteter, bevægelse og leg i naturen

Når deltagerene har gennemført forløbet vil de have opnået:  

● Oplevelse af værdien af det at være sammen ude i naturen  

● Introduktion i ”knæ-højde” til basis friluftsfærdigheder  

● Kendskab til at sanke brænde 

 ● Kendskab og færdigheder til lave og passe forskellige former for bål og lave simpel mad over bål  

● Fællesskab  

● Selvværd og handlekraft  

● Trivsel

For at deltage skal du være medlem af enten Ung på Møns Kulturskole eller klubber. Det koster 125 kr. for medlemsskab af Kulturskolen for 2022. Prisen for at deltage i forløbet er 250 kr. for alle 3 gange. Deltagergebyr og evt. medlemskontingentoverføres samtidigt med tilmelding til Mobile Pay Box 8739KU eller ved at overføre beløbet til kontonr.: 61404382162. 

Undervisere: Thomas Duus Monefeldt og Carsten Ohm

Forløbet varetages af to lokale frilufts- og naturfolk: friluftsvejleder Thomas Duus Monefeldt og  naturterapeut og vandringsfacilitator Carsten Ohm. Begge har mange års erfaring med  friluftsliv og ophold i og brug af naturen. Af sikkerhedsmæssige årsager vægtes det at have en  assistent med.

Del denne begivenhed